Данілов вважає, що наслідки "біологічної війни" відчує увесь світ / Фото: УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що в світі відбувається перша біологічна війна.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

Читайте такожЗеленський оновив склад РНБО: Шевченко змінив Смолія, Стефанішина посіла місце Пристайка

Відео дня

Зокрема, Данілов продемонстрував потужності Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО послу Королівства Швеція в Україні Тобіасу Тибергу та послу Фінляндії Пяйві Лайне.

Під час зустрічі він заявив, що в сучасному світі «кібернетична та біологічна загрози стають страшнішими та небезпечнішими навіть за ядерну зброю».

«Сьогодні ми спостерігаємо за першою світовою біологічною війною, наслідки якої відчуває весь світ», - зазначив він, наголосивши на важливості об’єднання зусиль держав-партнерів у протидії цим загрозам.

Сторони також обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема в контексті врегулювання ситуації на сході України, а також подій, що відбуваються в сусідній Білорусі.

Своєю чергою, Тиберг та Лайне запевнили у незмінності підтримки їхніми країнами України у відновленні її територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованими РФ територіями.

Посли також висловили готовність розширювати співпрацю з нашою державою у сфері кібербезпеки.

Секретар РНБО України висловив подяку Швеції та Фінляндії за надану Україні всебічну допомогу та сталу підтримку нашої держави.

Останні заяви секретаря РНБО Данілова: