Діти, які брали участь у зйомках, були віком від 3 місяців до півроку, пояснила жінка / Скріншот

Директор харківського будинку дитини №3 Тамара Скульська заявила, що у дітей, яких віддали для участі у скандальному фільмі російського режисера «Дау. Дегенерація», супроводжували медсестри, а лікарі оглядали малюків до і після зйомок.

Про це вона розповіла в інтерв'ю КП в Україні.

Читайте такожРежисер скандального "ДАУ" вважає реакцію на знущання з дітей у фільмі "мракобіссям"

Відео дня

«За нашим внутрішнім розпорядженням, діти оглядаються щодня у звичайних умовах, тому ніяких травм, ніяких насильницьких дій не було», – сказала вона.

При цьому директорка заявила, що у малюків «не було реакції, що це нове середовище» через присутність знайомих медсестер, таким чином заперечивши пояснення самого Хржановського, чому діти плакали. Водночас Скульська плач дітей назвала «монтажем».

Діти, які брали участь у зйомках, були віком від 3 місяців до півроку. Їх було четверо.

«Ось ці розмови, що дітей обстежували… Ви ж розумієте, що робити енцефалограму, кардіограму у цих умовах виключено? Цього не могли проводити, як пишуть у соцмережах, і що було 16 дублів… Наші медсестри це заперечують, кажуть, зйомки були хвилин 5, дітей нікуди не віддавали на окремі зйомки, все було швидко», – додала Скульська.

Також вона пояснила, що зйомки у «Дау» у неї «не викликали сум’яття», оскільки знімальна група пояснила, що стрічка про Ландау, репресії й харківського вченого.

«І думок не було, що там щось незвичайне буде відбуватися з дитиною», – наголосила директорка дитбудинку. За її словами, зараз ці діти усиновлені, ніяких претензій щодо їхніх травм, зокрема психологічних, немає.

Як повідомляв УНІАН, раніше в мережі спалахнув скандал через знущання з дітей з українського притулку у фільмі російського режисера Іллі Хржановського. Поліція готує розслідування про участь немовлят у зйомках фільму "Дау. Дегенерація".