Школи "ЛНР" не готові до дистанційки / фото з відкритих джерел

У так званій "ЛНР" учні змушені приносити зошити з виконаним домашнім завданням під чорний вхід школи, бо вчителі не обізнані в сучасних комп’ютерних технологіях.

Про це повідомляє українська служба Бі-бі-сі.

За їхніми даними, жоден навчальний заклад "республіки" не був готовий до "дистанційки" так, як про це показували у російських новинах. Вчителі там переважно похилого віку, тому далекі від комп'ютерних програм та онлайн уроків.

Відео дня

"Тож дистанційка зводилася до сміховинного пересилання через Viber фото завдання, на цьому високі технології завершувалися. А виконане письмове завдання батьки у визначений час приносили під чорний вхід до школи чи передавали через вікно у класі, - як справжні шпигуни", - йдеться у повідомленні.

Коли надходили скарги на такі методи викладання, то адміністрація школи тимчасово припиняла відповідну практику чи змінювала місце "явок" - і приймали зошити в іншому місці.

Окрім того, батьків змушували купувати за свої гроші рециркулятори – прилади для знезараження повітря ультрафіолетовим випромінюванням. При цьому в "ЛНР" ширилися чутки, що зацікавленим в цьому був місцевий виробник рециркуляторів.

Читайте такожВ МОН порахували, скільки шкіл навчають дітей російською

Нагадаємо, в Україні школи можуть піти на карантин, навіть попри потрібну кількість вакцинованих працівників навчальних закладів.

За словами Ляшка, запровадження карантину залежить від деяких умов і однієї вакцинації персоналу для цього недостатньо.

Так, за словами міністра, весь клас піде на карантин, якщо в ньому захворіла дитина. Також карантину не уникнути в школах і в тих випадках, якщо половина класів пішла на самоізоляцію.