Ілюстрація REUTERS

Дарницький районний суд Києва оштрафував чоловіка за перебування на вулиці під час карантину без документів, що засвідчують особу або підтверджують громадянство.

Як повідомляє Юрліга, відповідну постанову було прийнято 21 липня.

Суть справи полягає в тому, що чоловік, перебуваючи в громадському місці (на зупинці), знаходився в стані алкогольного сп'яніння, нецензурно висловлювався в бік перехожих і поліцейських. Також він знаходився на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус.

Відео дня

Читайте такожКарантин у Києві: столицю можуть віднести до "помаранчевої" зони

В судовому засіданні він свою вину у вчиненні інкримінованого правопорушення визнав та не заперечував обставин викладених в протоколі.

Відповідно до п. п. 2 п. 3 Постанови Кабміну № 392 на період дії карантину забороняється перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або її спеціальний статус.

Відповідно до ст. 44-3 КУпАП передбачена відповідальність за порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Читайте такожКабмін оприлюднив постанову про продовження карантину до кінця літа: які зміни передбачені

Дослідивши протокол про адміністративне правопорушення, рапорти, відеозапису з нагрудних камер поліцейських, оцінивши всі обставини справи в їх сукупності, суд визнав чоловіка винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП. На нього накладено штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 17 тисяч гривень на користь держави.

Відзначається, що відповідне рішення може бути оскаржене в апеляції.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Україну поділять на чотири карантинні зони.