Доплата за COVID-19 - уряд притягне до відповідальності глав проблемних областей / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Кабінет міністрів внесе подання до Офісу президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності голів облдержадміністрацій, у регіонах яких не вирішено проблему доплат до зарплат медикам за вересень.

Читайте також"Карантин вихідного дня": в Україні можуть запровадити новий вид обмежень через коронавірус (відео)

Як повідомляє прес-служба уряду, про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час наради щодо ситуації з поширенням на території України COVID-19 з головами ОДА, за участі секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова.

Відео дня

За словами Шмигаля, залишається невирішеною проблема доплат медичним працівникам за вересень, не відбулися виплати майже в 160 закладах у різних областях.

"Попрошу міністра охорони здоров'я надати інформацію, на її основі уряд буде робити подання на Офіс президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА. Будемо ставити питання звільнення відповідних керівників ДОЗ. Лікарі чекали грошей, при тому, що вони були виділені. НСЗУ підписувала контракти цілодобово і без вихідних. Якщо люди на місцях не хочуть працювати, будемо вдаватися до жорстких заходів", - наголосив Шмигаль.

Доплати медикам в Україні 2020

  • 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.
  • 24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.
  • Нарахування виплат мало складнощі. Лише 30 травня Національна служба здоров’я України уклала необхідні договори з усіма лікарнями.
  • Кабінет міністрів 7 вересня на позачерговому засіданні затвердив механізм доплат до заробітних плат медичним працівникам.