Посли G7 зустрілися сьогодні з секретарем РНБО Даніловим / УНІАН

Посли країн "Великої сімки" (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) закликали Україну впроваджувати реформи в оборонному секторі.

Про це йдеться в повідомленні в офіційному Twitter-акаунті головування США у Групі підтримки послів G7 в Україні.

Читайте такожГоловні новини України за 11 червня: другий вихід Вакарчука з Ради та умови нової кредитної програми МВФ

Відео дня

"Під час сьогоднішньої зустрічі з секретарем РНБО Олексієм Даніловим посли країн G7 закликали Україну впроваджувати реформи у такій важливій галузі, як оборонна, які є прозорими та відповідають міжнародним стандартам", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку сказано, що "встановлення міцного та незалежного корпоративного управління є життєвоважливим для залучення інвестицій та модернізації оборонного сектору України".

Як повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони, під час зустрічі Данілов висловив подяку країнам "Великої сімки" за підтримку України в її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також в реформуванні ОПК.

Він поінформував про плани трансформації держконцерну "Укроборонпром" і наголосив, що Україна вдячна французькому уряду за надзвичайно важливу підтримку щодо проведення аудиту корпоративної реформи "Укроборонпрому".

Також секретар РНБО України підкреслив, що для України надзвичайно важливою є відкритість перед стратегічними партнерами щодо інформування про реформи в безпековій сфері.

За його словами, курс України у напрямку реалізації реформи оборонно-промислового комплексу з урахуванням кращого світового досвіду корпоративного управління є незмінним.