З 1 вересня у школах Києва організовано безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та 5-11 класів / фото ua.depositphotos.com

На час пандемії COVID-19 контроль за шкільним харчуванням дітей посилений, тому їжу видають порційно в окремих пакуваннях. Серед страв – бургери.

Читайте такожУ Києві цілу школу закрили на карантин через коронавірус у вчителів

Як повідомили у районних департаментах освіти Києва, загалом у школах діє система "мультипрофільного харчування", що працює за принципом "шведського столу". Але на час карантину ввели зміни.

Відео дня

Сніданки, які зараз готуються для дітей, – не заміна гарячого та мультипрофільного харчування, кажуть у кейтеринговій компанії, пише The Village Україна. Після скасування дії карантинних обмежень воно повернеться до закладів освіти".

Крім того, наголошується, що у їдальнях закладів загальної середньої освіти району організовано для учнів гаряче харчування, за батьківські кошти, за цінами відповідно до прейскуранту.

Навчання в умовах пандемії COVID-19

  • Оновлені правила навчання в школах за умови карантину визначають: якщо в класі захворіє один учень, то на самоізоляцію відправлять увесь клас. Учні 1–4 класів можуть ходити в школу без маски, а вчителів пускатимуть на роботу тільки після вимірювання температури.
  • Батьки школярів можуть самостійно обирати для них форму навчання. Доступні форми: традиційна, дистанційна, екстернатна або домашня.
  • Станом на 4 вересня у Києві дві школи перевели на дистанційне навчання через захворювання вчителів на COVID-19