Міський голова Умані вважає приїзд паломників небезпечним / фото mvs.gov.ua

Міський голова Умані (Черкаська обл.) Олександр Цебрій виступає проти приїзду паломників-хасидів на святкування Рош-га-Шана цієї осені через пандемію коронавірусу.

Про це мер міста повідомив у своєму відеозверенні у Facebook.

Читайте такожЛікар дав поради, як не заразитися коронавірусом під час походу до лікарні

Відео дня

«Кожного року до Умані на святкування Рош-га-Шана приїздить близько 30 тис. паломників. Але цього року пандемія коронавірусу внесла корективи у наше з вами життя… Надзвичайно складна ситуація у світі та в Україні. В місті Умані вона керована… Але приїзд великої кількості іноземців з різних країн може спричинити спалах коронавірусу в нашому місті», - заявив він.

Цебрій сумнівається, що паломники, які виявлять бажання відвідати Умань, будуть мати довідки про відсутність COVID-19. Мер також не впевнений, що вони пройдуть обсервацію протягом 14 днів і будуть дотримуватися всіх вимог адаптивного карантину.

«Уряд прогнозує другу хвилю коронавірусу на вересень. У ситуації, що склалася на сьогоднішній день, я проти приїзду паломників в Умань цього року», - підкреслив міський голова.

Однак він зазначив, що хоче почути думку жителів Умані та запропонував залишати під дописом коментарі і брати участь у голосуванні.

Як повідомляв УНІАН, минулого року до України приїхали близько 30 тисяч хасидів на святкування юдейського Нового року.