В Ізраїлі виступили проти паломництва хасидів до Умані / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю виступило проти проведення традиційного паломництва хасидів до Умані для святкування іудейського свята Рош ха-Шана через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це заявив директор департаменту з міжнародних відносин МОЗ Ізраїлю Ашер Шальмон.

"Наша професійна позиція полягає в тому, що захід не слід дозволяти через зібрання 30 тисяч людей. Єдиний спосіб зупинити це – українські органи влади мають вжити належних заходів", - сказав він.

Відео дня

Читайте також"Пандемія внесла корективи": мер Умані виступив проти приїзду цьогоріч паломників-хасидів

Раніше головний рабин України Яків Дов Блайх заявив, що український уряд дозволив принаймні п'яти тисячам осіб відвідати щорічне паломництво в Умані. Ця цифра може бути збільшена до восьми тисяч, але паломники мають носити маски в людних місцях і утримуватися від зібрань у понад 30 осіб.

У липні в українському МЗС вирішили, що через пандемію коронавірусу прибуття десятків тисяч паломників до міста Умані цього року неможливе.

Як повідомляв УНІАН, раніше посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон закликав хасидів не їхати на паломництво в Умань, а залишитися вдома через коронавірус.

У 2019 році для зустрічі 5780-го іудейського Нового року (Рош ха-Шана) в Умань прибули понад 30 тисяч паломників. Цього року Рош ха-Шана почнеться 18 вересня.