В Україні подовжать карантин / фото УНІАН

Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО "Свобода" Олег Гелевей вважає, що після 22 червня карантин в Україні буде продовжений.

Про це він сказав під час прес-конференції в УНІАН.

Читайте такожУ Києві заявляють, що місто може повернутися до суворого карантину

Відео дня

Відповідаючи на питання щодо того, чи на його думку, після 22 червня буде продовжено карантин, і чи можливі подальші його пом'якшення в Києві, Гелевей зазначив: "Однозначно, 22 червня карантин буде продовжений. Тому що, ви ж бачите, що у нас все ж таки йде повільний ріст. Про відмову від карантину ми зможемо сказати, коли у нас буде щоденне конкретне зменшення кількості активно хворих. На сьогоднішній день такого немає".

На питання, чи планується у Києві встановлення дезінфікуючих тунелів в місцях масового скупчення людей, метрополітені та лікарнях, Гелевей зауважив, що не бачить в цьому особливої потреби, адже "основний метод зараження - через слизові оболонки". "Тому потрібно, щоб стояли засоби для постійного очищення наших рук, щоб їх можна було дезінфікувати... Цього є цілком достатньо", - додав голова медичної комісії Києва.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.