В Україні не планують вводити карантин, який був навесні \ фото REUTERS

Уряд України розглядає п'ять сценаріїв можливого посилення карантину і жоден з них не пов'язаний з місцевими виборами, які пройдуть 25 жовтня.

Читайте такожЛяшко оцінив введення жорсткого карантину на тлі антирекордів з-19Про цей OBOZREVATEL розповіли відразу три джерела у владних установах. За їхніми словами, карантин можуть посилити до кінця року, однак це рішення, швидше за все, буде пов'язане зі збільшенням кількості хворих до 10 тис. на добу і з рівнем завантаженості лікарень.

"Є п'ять сценаріїв - зелений, жовто-зелений, жовтий, помаранчевий і чорний. Зеленого точно не буде. Чорний - якщо буде висока смертність і більше 10 тис. заражень на добу. Проти посилення карантину виступає Шмигаль (Денис Шмигать, прем'єр-міністр- ред.), але рішення приймають на Банковій. Там спеціально так комунікують, що нібито це все Кабмін, хоча насправді від нього не особливо щось залежить", - розповіло джерело видання.

Відео дня

За його словами, після виборів ще як мінімум місяць будуть формуватися місцеві ради, буде змінюватися керівництво департаментів, розроблятися нова політика. Але прем'єр Шмигаль виступає за адаптивний карантин, мовляв, це його ноу-хау і він робить на нього ставку.

"Рішення про локдаун навіть не обговорюються. МОЗ це комунікує в тому числі в якості профілактики - залякати українців, щоб дотримувалися нинішніх обмежень. Кабмін зараз лобіює покарання за неношення захисних масок, посилення контролю, перевірки. Але закривати весь бізнес, як це було навесні, точно не будуть. У всякому разі, поки це навіть не обговорюється", - додало джерело.

Новини по темі