Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що місцевій владі треба дозволити відкривати громадський транспорт, де є можливість дотримання протиепідемічних правил безпеки.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час традиційної селекторної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу послаблення карантину.

Відео дня

Читайте такожВлада Києва готова з 25 травня відкрити метро, рішення - за Кабміном

Своєю чергою Зеленський наголосив, що місцевій владі треба дозволяти відкривати громадський транспорт, де є можливість дотримання безпеки. «Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість дотримання безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне – пам’ятати про безпеку», – заявив президент.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що наразі ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт. Зокрема проводиться мало тестувань. Однак ситуацію можна змінити впродовж тижня, зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 18 травня зареєстровано 18 тис. 616 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 535 летальних, 5 тис. 276 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 325 нових випадків.