Школи в "червоній" зоні працюватимуть за окремими правилами / фото pixabay.com

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголошує, що у школах в "червоній" зоні епідемічної небезпеки навчання проводитиметься в онлайн-режимі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час Серпневої конференції-2020: «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021».

«Я думаю, що якщо ми всі будемо разом дотримуватися протиепідемічних правил, які зазначені у наших рекомендаціях, це дозволить нам вчасно якісно профілактувати поширення коронавірусної хвороби, розпочати освітній сезон і закінчити його так, як ми це передбачаємо - у звичайній офлайн формі», - зазначив Ляшко.

Водночас, за його словами, школи в «червоній» зоні працюватимуть інакше.

«У той же час, ми розуміємо, що якщо будуть деякі школи в «червоній» зоні, то буде запроваджене онлайн навчання саме на той період, поки регіон перебуватиме в «червоній» зоні», - додав головний санлікар України.

Читайте такожКиїв посилює карантин: що відсьогодні заборонено, правила та умови "жовтої" зони

Карантин в Україні: що відомо

  • З 17 серпня в Україні почав діяти новий розподіл на карантинні зони в умовах адаптивного карантину. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Зокрема, столиця країни - місто Київ - потрапив у "жовту".
  • Адаптивний карантин був введений в Україні 1 серпня. Тоді регіони країни поділили на "червону", "зелену", "помаранчеву" зони з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування.
  • Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановлять різні карантинні обмеження. Найм’якіші – у "зеленій" зоні, найбільш жорсткі очікують регіони "червоної" зони.