22 травня знову послаблять карантин / фото УНІАН

З 22 травня в рамках другого етапу пом’якшення карантину планується дозволити працювати дошкільним навчальним закладам, громадському транспорту, готелям, проводити спортивні змагання і зовнішнє незалежне оцінювання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Наступний етап, який ми бачимо, тобто другий етап, ми бачимо його 22 травня. Всі етапи ми розраховували, виходячи з 10 днів, тому що це той термін, за який ми в змозі на основі аналізу інформації чітко визначитися, що ми готові до переходу до другого етапу», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ назвали регіони, де за минулу добу виявлено найбільшу кількість випадків COVID-19

«Які саме пом’якшення ми плануємо з 22 травня, виходячи із сьогоднішньої ситуації? Це дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів, хостелів без функціонування ресторанів та спортивних залів, ми даємо дозвіл на ЗНО, також буде відповідний дозвіл на громадський транспорт та на дошкільні навчальні заклади», - додав міністр.

Степанов зазначив, що у постанові уряду буде чітко визначено, що всі ці заходи можна проводити лише за умови дотримання протиепідемічних правил: маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції антисептиками рук та всіх інших правил, які були встановлені в державі.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня Кабмін продовжив запроваджений через поширення коронавірусу карантин до 22 травня та вирішив зняти ряд обмежень, починаючи з 11 травня.

Читайте такожУ МОЗ дали поради, як вберегтися від коронавірусу при послабленні карантину

В Україні станом на ранок 14 травня зареєстровано 16 тис. 847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 456 летальних, 4 тис. 143 пацієнта одужало. За добу зафіксовано 422 нові випадки захворювання.

Читайте також: