Карантин у Києві послаблюють - дати / УНІАН

Рівень захворюваності в столиці України зараз становить 11.7 на 100 тисяч населення при нормі 12, тому Київ може переходити на другий етап пом’якшення карантину.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook очільник МОЗ Максим Степанов.

Степанов пояснив, що рішення про чергове послаблення — справа міської комісії ТЕБ та НС. Він додав, що вчора головний санлікар України Віктор Ляшко мав зустріч з адміністрацією Київського метрополітену щодо організації роботи підземки в умовах карантину.

Відео дня

Читайте такожМетро у Києві запустять з 25 травня – рішення КМДА

"Працівники відповідально поставились до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Вони розробили дистанційні розмітки, закупили термометри та захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19", – стверджує міністр.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Сьогодні, 23 травня, у КМДА заявили, що епідситуація у столиці відповідає запровадженим урядом критеріям для послаблення карантину і повідомили про відновлення у звичайному режимі роботи громадського наземного транспорту і з 25 травня – роботи метро.