Карантин - запуск наземного транспорту в Києві: дата / Фото УНІАН

Сьогодні з 12:00 у Києві відновить роботу у звичайному режимі весь громадський наземний транспорт.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський під час брифінгу за результатами засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запровадження другого етапу послаблень протиепідемічних обмежень.

Читайте такожНАБУ і САП проводять обшуки в посадовців "Укрзалізниці": названо причину

Відео дня

"Ми на сьогодні у Києві маємо такі показники. Загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення становить у Києві менш ніж 12 осіб, а саме 11,7%.

Другий показник, який дає можливість переходити до послаблення карантинних заходів, - це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я. Станом на сьогодні визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 становить менше ніж 50%, а саме - 35%.

Наступний показник - середня кількість тестувань методом ПЛР... У нас у Києві цей показник становить 37,7. Враховуючи всі ці показники, прийнято рішення про перехід до наступного послаблення карантинних заходів у Києві", - сказав він.

Так, за словами Мондриївського, від сьгодні з 12.00 у столиці почнуть працювати торговельні заклади площе до 1 тис. кв. м, у тому числі й ті, які перебувають у будівлях і мають окремі входи.

"З 12.00 відновить у звичайному режимі роботу весь громадський наземний транспорт", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, З 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.