З 22 травня Україна переходитиме до адаптивного карантину / УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, за яких умов у регіонах дозволять пом'якшити карантинні обмеження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 19 травня

Відео дня

"Починаючи з 22 травня, ми пропонуємо адаптивний карантин... Ми запроваджуємо три критерії щодо захворюваності на COVID-19: захворюваність за останні 7 днів на 100 тис. населення, заповнюваність ліжок в лікарнях, де лікують хворих на коронавірусну хворобу, - вона не повинна перевищувати 50% і кількість тестувань в кожному регіоні... Всі ці критерії відповідають певному етапу і, якщо у регіоні вони дотримуються, то він може перейти на наступний етап пом'якшення. Ці етапи ми будемо вводити кожні 10 днів - 22 травня, потім 1 червня, 10 червня і 21 червня", - сказав він.

Степанов нагадав, що з 22 травня, серед іншого, планується відновлення роботи міського та приміського громадського транспорту, а також проведення спортивних заходів за умови дотримання певних епідемічних заходів та обмежень.

"В залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні і відповідності тим критеріям, які ми запроваджуємо, на території тієї чи іншої області або відбудеться пом'якшення, або ні... Це європейська практика, вона існує в багатьох країнах світу. Це практика стримування розповсюдження коронавірусної хвороби", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН,18 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 22 травня Україна переходитиме до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом'якшення карантинних обмежень. Рішення про відповідний подальший перебіг карантину прийматимуться на засіданні уряду в завтра, 20 травня.

За даними МОЗ, в Україні станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 18 тис. 876 випадків захворювання на COVID-19, від початку пандемії померли 548 людей, одужали - 5 тис. 632 осіб.

Читайте також: