Ілюстрація REUTERS

У регіонах з різким зростанням нових випадків COVID-19 можуть посилити карантин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу.

«В умовах адаптивного карантину було різке зростання в деяких областях, збільшення кількості нових випадків, різке заповнення ліжок в лікарнях, тобто критерії, визначені в постанові (уряду), перевищені по 13 областях. Це і західні області, і місто Київ», - зазначив Степанов.

Відео дня

Читайте такожУ Київській області посилили карантин

За словами міністра, після відповідного подання від головних санітарних лікарів областей буде прийматися рішення щодо посилення карантинних заходів в цих областях.

«Це може стосуватися і роботи міського транспорту, роботи спортивних закладів, дошкільних закладів і решти закладів, які існують», - сказав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Уряд ввів певні критерії для послаблення обмежувальних заходів, а саме: інцидентність - середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, повинна становити менш як 50%; кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна становити більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Рішення щодо посилення чи пом’якшення карантинних заходів мають ухвалювати обласні комісіі ТЕБ і НС.

17 червня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

26 червня в Україні було виявлено 948 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізовано 228 осіб, зафіксовано 24 летальні випадки.

Найбільшу кількість випадків COVID-19 минулої доби було зафіксовано у Львівській, Рівненській, Закарпатській областях та у Києві.