Чернівецька область послаблює карантин з 1 липня / фото УНІАН

З 1 липня в Чернівецькій області послаблюється карантин. Поновлюються внутрішньообласні перевезення, відкриваються ресторани і спортзали.

Про це повідомили в Чернівецькій обласній державній адміністрації.

Читайте такожПід послаблення протиепідемічних заходів поки не потрапляють Київ та 12 областей - МОЗ

Відео дня

Рішення про ослаблення карантину сьогодні ухвалила обласна комісія з надзвичайних ситуацій. Регіон визнаний Міністерством охорони здоров'я як такий, що відповідає всім вимогам.

Так, з 1 липня поновлюються пасажирські перевезення за умови масочного режиму. При цьому кількість громадян в транспорті не повинна перевищувати кількість сидячих місць. Також будуть перевіряти температуру.

"Крім того, буде дозволена робота спортзалів і ресторанів, за умови, що в приміщенні будуть перебувати не більше 10 осіб. З 1 липня відкриються стадіони і спортивні майданчики. Також дозволять проведення індивідуальних і групових тренувань (до 10 осіб) на відкритому повітрі", - йдеться в повідомленні ОДА.

Нагадаємо, за минулу добу було зафіксовано 646 випадків коронавірусу, найбільше хворих виявили у Львівській, Рівненській та Волинській областях.

Станом на сьогодні, епідемічна ситуація в 12 областях і в Києві не дозволяє їм послаблювати карантин.

Чернівецька область, яка була епіцентром коронавірусу на початку епідемії в Україні, наразі відповідає всім вимогам для ослаблення карантину.