Київ може посилити карантин / REUTERS

Місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Києва, Харкова та Сум повинні самостійно посилити карантинні заходи для недопущення стрімкого поширення коронавірусу.

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль за підсумками сьогоднішнього засідання Держкомісії ТЕБ та НС, повідомляє прес-служба Кабміну.

Читайте такожЗаймають з ночі: ЗМІ показали черги за тестами на коронавірус у Києві (фото)

Відео дня

"Місцева влада просила надати їм більше повноважень. Тепер у них є достатньо повноважень для того, щоб ефективно стримувати поширення коронавірусу. Прошу брати ініціативу у свої руки й наводити порядок. Це наша спільна відповідальність", - сказав Шмигаль.

Глава Уряду також доручив головам ОДА та столичної держадміністрації до 30 жовтня забезпечити подачею кисню ліжкомісця. За його словами, сьогодні Кабмін виділив на ці потреби 572 мільйона гривень.

Також він дав доручення Міністерству охорони здоров’я відпрацювати варіанти розгортання додаткових ліжкомісць поза лікарнями та швидкого централізованого підведення до них кисню. 

Карантин в Україні: що відбувається зараз

  • З 00:00 понеділка, 12 жовтня, почне діятиме нове епідемічне зонування. Показники змінюються щодва тижні. Сьогодні їх оновили знову.
  • Відповідно до нового зонування, у "червоній" зоні будуть знаходитися міста Суми та Канів (Черкаська область). Київ та Харків будуть у "помаранчевій"
  • 5 жовтня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці дозволили проводити міжнародні матчі з футболу за присутності 30 % глядачів. За його словами, Київ погодився з пропозицією Української асоціації футболу щодо проведення міжнародних матчів під егідою УЄФА за присутності на трибунах вболівальників.
  • В Україні найближчим часом може з'явитися новий вид обмежень через поширення коронавірусу - так званий "карантин вихідного дня".