Сьогодні стало відомо, що уряд має намір вкотре продовжити карантин – ще на місяць / Фото УНІАН

Адаптивний карантин у столиці можуть продовжувати ще півтора року – до появи колективного імунітету проти коронавірусу.

Про це у коментарі РБК-Україна повідомив голова Держспоживслужби у Києві.

«Можуть (продовжувати), і це не тільки в Києві, а й у світі. Епідемічно підтверджені дані, що кожен подразник, який сформувався у світі, циркулює до свого нівелювання, тобто до знищення – 1,5 роки. Обмежувальні заходи захисту можуть продовжуватися весь цей період», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожШколи в Україні можуть запрацювати з 1 вересня у дві зміни – ЗМІ

Для того, аби завершилась пандемія, треба, щоб на коронавірус перехворіло 80% населення. Він також зазначив, що  найближчим часом вакцини не передбачається.

«З епідемічної точки зору, це захворювання буде тривати ще три сезони, як продовжувався і пандемічний грип – фактично до формування колективного імунітету на рівні 50-70%. Три сезони – це півтора року», – зазначив Рубан.

Фахівець вважає, що протягом цього часу українці будуть переносити інфекцію, як звичайну застуду.

17 червня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 липня через збільшення нових випадків інфікування COVID-19.

Шмигаль тоді уточнив, що під забороною залишиться перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті  без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Що стосується транспорту, то там, як і раніше, заборонятиметься перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

Сьогодні стало відомо, що уряд має намір вкотре продовжити карантин – ще на місяць.

Як повідомляв УНІАН, станом на 14 липня в Україні з початку пандемії лабораторно підтверджено 54 тис. 771 випадок COVID-19, минулої доби - 638 нових.