Київ можуть повернути на карантин / фото УНІАН

Влада столиці не виключає повернення до суворих обмежень, якщо ситуація з розповсюдженням COVID-19 не буде покращуватись.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-прес-конференції, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Читайте такожМОЗ вимагатиме посилення контролю за правилами карантину у транспорті та маркетах

Відео дня

«Останнім часом епідеміологічна ситуація в столиці погіршилася. Ви самі бачите, скільки у нас нових випадків щодоби. Обмеження були послаблені, оскільки ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, що людям треба заробляти, що потрібно піднімати економіку», - зазначив мер.

Водночас, продовжив він, багато жителів столиці почали нехтувати елементарними правилами безпеки - люди не вдягають маски у громадському транспорті та в публічних місцях, де найвищий ризик заразитися, не дотримуються дистанції, збираються великими компаніями.

«Вірус не відступив. І, якщо кількість хворих зростатиме, а кількість вільних ліжок в опорних лікарнях найближчими днями суттєво зменшиться, ми будемо вимушені повернутися до суворих обмежень. В тому числі, і в роботі громадського транспорту. І, підкреслю, ми все ближче до такого рішення», - зазначив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві за добу кількість хворих на COVID-19 збільшилась на 115 осіб. На сьогодні в столиці вже 4724 підтверджені випадки захворювання на COVID-19.