Карантин у столиці послаблять 12 травня / фото УНІАН

У Київській міській державній адміністрації розповіли, що залишається закритим після 12 травня.

Як повідомляє прес-служба КМДА, із 12 травня Київ починає впроваджувати перший етап послаблень протиепідемічних обмежень, проте низка заборон та протиепідемічних обмежень продовжує діяти.

Так, закритими залишаються:

Відео дня
  • школи, дитячі садочки, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, вищі навчальні заклади;
  • театри, кінотеатри, музеї (крім музеїв просто неба), читальні зали бібліотек тощо.

Читайте такожПослаблення карантину в Україні з 11 травня: що буде дозволено

  • розважальні центри та розважальні зони;
  • розважальні заклади (дискотеки, нічні клуби, комп’ютерні клуби, квест-кімнати, тощо);
  • спортивні комплекси, басейни, фітнес-центри; заклади побутового обслуговування населення (лазні, СПА-салони, кабінети масажу, тату салони тощо);
  • ринки (крім агропродовольчих), сільськогосподарські ярмарки;
  • торгово-розважальні центри та непродовольчі магазини, площею понад 300 кв. м.

Музеї, як і інші заклади культури, можуть відновлювати роботу із обмеженнями, але без відвідувачів. Водночас, у цих закладах повинні тимчасово відсторонити від роботи осіб, які підлягають самоізоляції (зокрема, віком старше 60 років).

Приймати відвідувачів зможуть музеї просто неба та історико-культурні заповідники, проте після прийняття рішення органом управління та дотримуючись протиепідемічних обмежень.

Заклади громадського харчування, швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, у тому числі, і на автозаправних станціях залишаються закритими для відвідування. Утім, дозволено працювати літнім майданчикам кафе та ресторанів за умови дотримання протиепідемічних вимог. Також дозволено приготування їжі та/або чайних, кавових напоїв та їх продаж у стаціонарних та пересувних МАФах закритого типу із застосуванням кур’єрської доставки та реалізації «на виніс».

Читайте такожУ Києві назвали умови для роботи літніх майданчиків та ресторанів після послаблення карантину

Залишається забороненою реалізація у торгових закладах, МАФах алкогольних, у тому числі слабоалкогольних, напоїв на розлив.

У КМДА нагадали, що продовжує діяти заборона на відвідування прибережних зон, проведення масових богослужінь, екскурсійних заходів. Залишають закритими дитячі та спортивні майданчики.

Окрім того, максимально обмеженою залишається: робота готелів, хостелів, кімнат відпочинку; проведення капітальних ремонтів у об’єктах житлового фонду (у т.ч. нежилих приміщень у житлових будинках); проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій у закладах охорони здоров’я.

Наголошується, що громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі за спецквитками.

Читайте такожПлан виходу з карантину буде переглядатися - Ляшко

Так само продовжить діяти заборона на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автотранспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні.

Раніше мер Києва Віталій Кличко розповів, коли можуть запрацювати столичні ТРЦ.

Читайте також: