У Святогірській лаврі карантин не вводили / / фото УНІАН

У Святогірській лаврі, яка належить Українській православній церкві Московського патріархату, продовжують ігнорувати заходи безпеки через поширення коронавірусу.

Як повідомляється у сюжеті ТСН, ця Лавра, розташована в Донецькій області, є зараз єдиною в Україні, яку досі не закрили на карантин. Раніше були закриті Києво-Печерська та Почаївська лаври.

Богослужіння в Лаврі проводять без масок, там також, як і раніше, проводять процедуру цілування ікон і прикладання до хреста. Журналісти зайшли в храм як туристи, але дуже виділялися серед місцевих, оскільки були одними з небагатьох, хто одягнув на обличчя маску.

Читайте такожЧерги зі світанку: столичні пенсіонери, попри карантин, штурмують банки та поштові відділення (відео)

На вході, який охороняють "козаки", журналістці одразу радять пов'язати на стегнах хустку і зняти "непотрібну" маску. "Змушують, як поліція, одягаємо, а так – ви бачите – всі без масок", - кажуть на вході.

Під час служби в приміщенні помітили близько двох сотень людей, які не дотримуються необхідної дистанції. До ікон прикладають маленьких дітей і навіть мови немає ні про маски або рукавички, ні про дезінфекцію, йдеться в сюжеті.

Намісник Святогірської лаври митрополит Арсеній свою паству заспокоює: "Один батюшка дуже цікаві слова сказав: "А що буде? - Ми всі помремо".

Місцева влада не бачить ніякої проблеми в скупченні людей в лаврі, кажуть, тут живе 400 ченців і 200 переселенців.

Читайте також: