У Тернополі поліція почала штрафувати директорів шкіл та садочків, які ігнорують карантинний режим «червоної» зони.

Читайте такожМер Івано-Франківська обіцяє відкрити школи та дитсадки незалежно від карантинного зонуванняПро це йдеться у сюжеті ТСН.

Зазначається, що у місті  попри вимоги Кабміну запровадити обмеження школи та садочки продовжують працювати у звичному ритмі.

«Поліція вже почала штрафувати директорів шкіл та садочків. Протоколи склали на трьох завідувачів садків та ще трьох директорів шкіл. Тепер мають заплатити 17 тисяч гривень штрафу. Рейди, кажуть у поліції, будуть продовжуватись», – говориться в сюжеті.

Водночас у мерії Тернополя вже заявили, що оскаржуватимуть протоколи у суді. Міський голова пообіцяв юридичний супровід директорам шкіл.

«Місто буде далі працювати в повноцінному режимі. Будуть працювати школи, дитячі садочки… Тернопіль подає судовий позов до уряду стосовно незаконності обмежень. Ми будемо захищати право тернополян жити, працювати і заробляти», – заявив міський голова Сергій Надал.

Карантинне зонування в Україні: що відомо

  • Згідно з останніми оновленнями карантинного зонування за 7 вересня, Тернопіль та Івано-Франківськ, а також Калуш й Коломия потрапили до «червоної зони»
  • У цій зоні заборонено роботу громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.
  • Регіони поділили на «зони» згідно з введеним в Україні 1 серпня адаптивним карантином. Зонуючи області, уряд враховує показники завантаженості ліжок, середньої кількості тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування.