У Черкасах пом'якшили карантин / фото УНІАН

Міська влада Черкас дещо пом'якшила карантин від 1 квітня, однак повністю його не скасовувала. У місті дозволено працювати будівельним магазинам, відкритим ринкам, перукарням і салонам, але із дотриманням усіх карантинних вимог.

Про це заявив мер Черкас Анатолій Бондаренко у коментарі ТСН.

За його словами, для обслуговування в салонах краси міста клієнти повинні обов'язково попередньо записатися, дотримуватися дистанції, а майстри не можуть обслуговувати більше двох осіб.

Відео дня

"І Черкаси дозволили працювати відкритим ринкам, зокрема і будівельним, де більше 3-4 осіб не може фактично перебувати. На мою думку, зараз відбувається соціальна несправедливість. Якщо я хочу купити банку фарби, то маю їхати тільки в "Епіцентр", а чому я не можу поїхати в інший будівельний магазин, де 2-3 особи перебувають", - пояснив мер міста.

Читайте такожУ Дніпрі відкривають для відвідування бульвари та зелені зони: в місті послабили карантинні заходи

Крім того, Анатолій Бондаренко висловив думку, що закриття парків та скверів, є "безглуздим рішенням", якщо громадяни дотримуються карантинних вимог. Тому мешканцям Черкас дозволено відвідувати їх, а також спортивні майданчики, але для занять спортом.

"Під міськрадою на площі зібрались підприємці, які просили дозволити працювати. Виконком стоятиме на своєму рішенні. Щодо того, що ОДА зібралась ввечері, аби скасувати цей дозвіл: вони не мають таких повноважень. Від завтра всі, хто є у переліку, працюватимуть з дотриманням карантинних норм та використанням засобів захисту", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у Черкасах послабили карантинні обмеження для частини підприємців.

Читайте також: