У Чернівецькій області частково продовжили карантин / фото УНІАН

У Чернівцях обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила на території області роботу закладів громадського харчування, нотаріусів, музеїв та інших установ, натомість продовжила карантинні обмеження для непродовольчих магазинів та ринків.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Так, комісія на сьогоднішньому засіданні вирішила продовжити дію карантинних обмежень на роботу суб’єктів господарювання торговельного та побутового обслуговування населення, перебування у громадських місцях без масок, проведення масових заходів, відвідування дитячих та спортивних майданчиків, надання стоматологічних послуг.

Відео дня

Водночас комісія ухвалила рішення з 12 травня відновити роботу кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування (лише в режимі доставки або на виніс), адвокатів, нотаріусів, аудиторів та психологів, а також музеїв.

Читайте такожОдна з областей відмовилася послабляти карантин з 11 травня

Окрім того, карантин і надалі триватиме у закладах освіти та виховних навчальних закладах. Також продовжено обмеження щодо руху приміських автобусних рейсів та громадського транспорту у Чернівцях.

Разом з тим, у прес-службі додали, що особливий режим в’їзду та виїзду у Чернівецькій області продовжує діяти до моменту прийняття окремого рішення щодо зняття обмежень.

Як повідомляв УНІАН, Чернівецька область залишається в епіцентрі поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Станом на 11 травня в області зафіксовано 2324 випадки, серед яких 359 людей одужали, а 81 пацієнт помер.

Читайте також: