Із 25 травня в столиці відновлять роботу метрополітену  / фото: УНІАН / Олексій Іванов

У Києві із 23 травня в звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт, а з 25 травня - метрополітен.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-прес-конференції.

«Як бачите, вірус не відступає. І дуже важливо, наскільки всі будуть дотримуватися правил. Особливо, коли ми послаблюємо обмеження. Тому не втомлюся звертатися до киян: не нехтуйте своєю безпекою, своїм здоров'ям та здоров'ям людей, які поруч! Щодо наступного етапу послаблень. Із дотриманням усіх норм та регламентів у Києві з 23 травня у звичайному режимі почне працювати наземний громадський транспорт (автобус, трамвай, тролейбус). Розпочнуть роботу магазини площею до 1000 кв. м. Відкриються спортивні та дитячі майданчики у парках, скверах, на прибудинкових територіях», - повідомив Кличко.

Відео дня

Читайте такожМэр Киева рассказал о возможных датах открытия детсадов и школ

Він також зазначив, що із 25 травня в столиці відновлять роботу метрополітену. Також відкриються промислові ринки та сільськогосподарські ярмарки.

«Рішення, щодо дати відкриття великих торгових центрів ми ухвалимо окремо. Після того, як метро відновить роботу», - зазначив мер Києва.

Кличко також повідомив, що із 1 червня в столиці розпочнуть працювати: дитячі садочки та школи для випускників 11-х класів, що складатимуть ЗНО; заклади професійно -технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів; відновлять роботу дитячо-юнацькі спортивні школи, спорткомплекси, спортзали та фітнес-центри (без роботи басейнів); відкриють зони відпочинку та пляжі біля водойм.

«Хочу підкреслити: всі заплановані послаблення будуть запроваджені та діятимуть, якщо не погіршиться ситуація з розповсюдженням вірусу. Тому все залежатиме від того, наскільки кияни свідомо поставляться до елементарних, але таких необхідних заходів безпеки. Бо послаблення обмежень - це не ігнорування вірусу! А розуміння того, що його треба взяти під контроль і навчитися жити дещо в інших реаліях», - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Кабінеті міністрів України розглядають можливість спочатку відкрити кінотеатри з обмеженням у 30% заповнених місць у залі. Натомість це може бути не вигідно об'єктам господарювання.

Читайте також: