В Україні чотирьом областям загрожує посилення карантину / фото УНІАН

Наступного тижня, з 11 серпня, у Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській та Харківській областях можуть посилити карантин

Наразі ці регіони знаходяться в "зеленій зоні".

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Тимофій Милованов - директор Київської школи економіки, яка допомагає МОЗ з аналітикою по COVID-19, зазначені регіони можуть покинути "зелену зону" через те, що у них п'ять днів поспіль зростає кількість хворих коронавірусом.

Відео дня

Читайте такожЛьвів відмовився посилювати карантин попри "помаранчеву" зону небезпеки

"Вже з понеділка чотири нові області можуть перестати бути зеленими ... Мова йде про Рівненську, Хмельницьку, Чернігівську та Харківську області, де вже 5 днів поспіль перевищується принаймні один з встановлених урядом показників - коефіцієнт виявлення випадків інфікування або показник динаміки зростання", - написав Милованов.

За його словами, рішення по областях буде ухвалювати Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка збереться 7 серпня.

Як повідомляв раніше УНІАН, Луцьк і Тернопіль відмовляються виконувати вимоги МОЗ щодо посилення карантинних заходів після того, як потрапили в "червону" зону. Глави міст заявляють, що не бачать жодних підстав для подібних дій.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до міністра охорони здоров'я Максима Степанова з проханням організувати селекторну нараду з мерами міст для обговорення питань, пов'язаних з поділом регіонів на карантині зони.