Нове послаблення карантину планують на 1 червня / УНІАН

Нинішня ситуація з кількістю хворих на COVID-19 дозволяє Україні з 1 червня перейти до наступного етапу пом’якшення карантину.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у програмі «Свобода слова Савіка Шустера».

«Сьогодні 29 число, і ми маємо розуміння, що ми рухаємося в помірному сценарії. Ми не перевищуємо (нових) 500 хворих (на день), при цьому кількість тестувань ми значно збільшили, порівняно навіть з двома-трьома тижнями тому. Це дозволяє нам зараз рухатись до наступного етапу пом’якшення карантинних заходів з 1 червня, як ми і говорили, і далі по тому графіку, який урядом був розроблений», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожКарантин в Україні: пленум Верховного суду оскаржує ряд запроваджених обмежень

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 29 травня в Україні зареєстровано 22 тис. 811 випадків захворювання на COVID-19, за добу – 429 нових. Від початку пандемії померли 679 людей. Водночас кількість тих, хто одужав, сягнула 8 тис. 934 осіб. За минулу добу померли від коронавірусу 10 людей, одужали – 495.

З 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Згідно з постановою Кабміну, у регіонах, де дозволятиму епідситуація, з 1 червня буде дозволено роботу закладів фізкультури і спорту, спортзалів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб); відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти; перевезення пасажирів залізничним транспортом тощо.