Карантин в Україні - коли послаблять карантин у Києві - дата / фото УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко пояснив, чому у Києві поки не відкриватимуть басейни та сауни.

Як передає кореспондент УНІАН, на онлайн-брифінгу він зауважив, що усі рішення про послаблення карантинних обмежень ухвалюються з урахуванням рекомендацій фахівців, зокрема, вірусологів і епідеміологів, щоб не сталося інфекційного вибуху.

Читайте такожУ Києві запрацює зоопарк, вхід тільки в захисних масках – Кличко

Відео дня

Мер нагадав, що на черговому етапі послаблень планують відкрити пляжі, та пояснив, що, на думку фахівців, ультрафіолет та морська вода нейтралізують вірус, а у річках - проточна вода, тому низька ймовірність підхопити інфекцію.

"А от вологі зони в спортзалах - басейни, сауни, джакузі - є місцем ризику. Там на невеликій площі, в закритому просторі, контактує чимала кількість людей. І в нинішній епідеміологічній ситуації – високі шанси інфікування - це говорять фахівці", - додав мер.

Він також закликав власників і керівників спортивних залів та фітнес-центрів не порушувати правил та не наражати відвідувачів на небезпеку.

Читайте такожКиївський метрополітен очікує рішення Кабміну про дату відновлення роботи

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Проте сьогодні, 22 травня, на сайті Міністерства охорони здоров'я було розміщено показники епідемічної ситуації в регіонах, відповідно до яких до другого етапу пом’якшення карантину не готові ряд регіонів. Це Київ, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька області. Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, «відсьогодні Україна переходить до адаптивної моделі карантину.

Водночас уряд послаблює загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація». Шмигаль наголосив, що рішення про пом’якшення або посилення карантину в областях відтепер будуть ухвалювати регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.