Діти з температурою 37,2 градуса до садка не допускаються / УНІАН

МОЗ опублікував пропозиції щодо організації протиепідемічних заходів в період карантину під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ), а також роботи закладів дошкільної освіти.

Про це йдеться на сайті Міносвіти з посиланням на розпорядження головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Читайте такожРішення Кабміну щодо відкриття дитсадків буде 20 травня - МОН

Відео дня

Перед початком роботи всім працівникам дошкільних установ пропонується вимірювати температуру. Якщо вона понад 37,2 градуса, вихователь до роботи не допускається.

Температурний скринінг дітей проводять при вході в заклад і кожні 4 години з занесенням показників у відповідний журнал. Якщо вона понад 37,2 градуса, діти до садка також не допускаються.

Ранковий прийом дитини проводить вихователь групи поза будівлею садочка. Батьки або супроводжуючі повинні мати маску або респіратор. Очікування на території саду має бути обмежено.

На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. На період карантину забороняється використовувати: багаторазові тканинні рушники, м'які іграшки, килими з довгим ворсом, перебувати у взутті в закритому приміщенні.

Прибирання приміщення у МОЗ пропонують дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні 2 години і відразу після закінчення занять.

Як повідомляв УНІАН, дитячі садки в Україні будуть відкриті відповідно до плану поетапного виходу з карантину, коли буде відновлена робота міжміського та приміського транспорту.

Читайте також: