Ілюстрація / REUTERS

В Україні оновили поділ на карантинні зони: Харків потрапив до червоної зони.

Про це свідчать оновлені дані інтерактивної карти поділу регіонів України на карантинні зони.

Так, у червоній зоні залишився Кіцманський район Чернівецької області і додалися Харків та Костопільський район Рівненської області.

Відео дня

Читайте такожУ чотирьох областях України можливе посилення карантину

У помаранчевій зоні залишилися Івано-Франківськ та Львів, з червоної зони до помаранчевої перемістився Луцьк, а також туди потрапили Чернівці та Рівненський район Рівненської області, Луцький та Любешівський райони Волинської області, Городенківський район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишльський і Пустомитівський райони Львівської області.

Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення — інтерактивна карта Центру громадського здоров'я МОЗ України

Як повідомляв УНІАН, за постановою Кабінету міністрів, з 1 серпнярегіони України розділені на зелену, жовту, помаранчеву та червону зони.

Таке маркування відбувається за кількома критеріями: завантаженість ліжок в лікарнях не повинна перевищувати 50%, середня кількість тестувань має бути не менша ніж 24 тестування на 100 тис. населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування не повинен перевищувати 11%, а показник динаміки зростання випадків інфікування має становити не більше 10%.

У зеленій зоні діють встановлені в усій країні обмеження: носіння маски або респіратора у громадських місцях; проведення масових заходів за умови не більше однієї людини на 5 кв. м; кінотеатри, театри із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

У жовтій зоні діють обмеження зеленої, а також забороняється: відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку.

У регіонах, маркованих як помаранчева зона, діють обмеження жовтої та забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів - одна людина на 20 кв. м та не більше 100 людей.

У червоній зоні, окрім обмежень помаранчевої, забороняється: робота громадського транспорту; відвідування закладів освіти; діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий, якщо є перевищення показників 5 днів поспіль, а повернутися до зони з кращою епідеміологічною ситуацією регіон може після покращення показників протягом трьох днів поспіль.