Ілюстрація / REUTERS

Станом на 29 червня під послаблення протиепідемічних заходів поки не потрапляють місто Київ та 12 областей України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Читайте такожУ 13 областях можуть посилити карантин – Степанов

Відео дня

"Ці критерії відображають контроль за передачею вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні", - пояснили в міністерстві.

Так, цільовий показник із завантаженості ліжок - менше 50%, охоплення тестуванням - більше 24 на 100 тис. населення, відсоток позитивних результатів тестування серед проведених досліджень методом ПЛР - менше 11%, динаміка (порівняння епідемічної ситуації останнього тижня з попереднім) - менше 10%.

Згідно з аналізом епідемічної ситуації станом на 29 червня в регіонах, в рамки цільових показників не потрапляють місто Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.

У порівнянні з учорашнім днем, до списку регіонів не готових до послаблення карантину додалися Івано-Франківська та Харківська області. Водночас епідемічні показники дозволяють послабити карантин у Миколаївській області, яка вчора мала негативні показники.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за добу, станом на 29 червня, зафіксовано 646 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.