11 травня ми будемо робити пом'якшення, бо сьогодні це дозволяє ситуація, сказав міністр / УНІАН

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов анонсує пом'якшення карантинних заходів, запроваджених з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, з 11 травня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожПослаблення карантину: у Черкасах дозволили роботу ресторанам та салонам краси

Відео дня

«Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину, і я ще раз хочу наголосити: ми кожного дня аналізуємо ситуацію і готуємо пом'якшення карантинних заходів вже з 11 травня. Всі ці наші пом'якшення, всі наші дії ґрунтуються на думці фахівців, думці епідеміологів, думці наших вірусологів, які знають, як себе треба поводити в таких ситуаціях - пандемії, яка зараз є в Україні», - заявив Степанов.

«11 травня ми будемо робити пом'якшення, бо сьогодні це дозволяє ситуація. Ці пом'якшення, які ми будемо робити, вони будуть ґрунтуватися на тих даних, які у нас є, і ми будемо впевнені, що вони у майбутньому, ці наші дії не погіршать ситуацію», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, уряд ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше карантин було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня.

З 17 березня і до закінчення карантину в країні заборонена робота закладів громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальних центрів, установ розважальної діяльності, фітнес-центрів. Дозволена робота аптек, продуктових магазинів і магазинів побутових товарів, а також ресторанів на умовах доставки.