Шмигаль розповів, від чого залежить пожальше послаблення карантину / фото УНІАН

Щоб країна знову потрапила в локдаун (коли людям заборонено вільно виходити з дому чи полишати певну зону – Ред.), у половині областей країни повинна знову почати колосально зростати захворюваність на коронавірус. 

Читайте такожШмигаль пояснив, чи продовжать карантин після 22 травня

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає ТСН.

Відео дня

"Ми не передбачаємо ситуації, коли може статися локдаун цілої країни. Якщо ми побачимо, що локально виникло захворювання в якомусь регіоні чи області, то буде введений локальний карантин там, де виникають такі спалахи. У цьому є адаптивність карантину. Для того, щоб ціла країна потрапила знову в локдаун, треба в половині областей мати колосальне зростання, треба мати перезавантаження медицини", - каже очільник уряду. 

За його словами, аби знову не виник спалах, у країні введено п'ять етапів послаблення карантину. Перший етап розпочався 11 травня, коли відкрили частину закладів і зняли частину обмежень. 

"Наступний, другий, буде запроваджений тоді, коли будуть виконані певні умови. Зокрема, кількість захворілих буде зменшуватися щодня протягом певного періоду. Третій етап — це  розвантаження нашої медицини. Коли кількість видужалих буде на як мінімум у двічі вищою, ніж захворілих. Відповідно розвантажиться медична система", - пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, від 11 травня послаблено деякі карантинні обмеження.