Степанов різко розкритикував порушників карантину / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов різко розкритикував українців, які порушують карантин, не дотримуються рекомендацій та маскового режиму.

Про це він заявив під час брифінгу 18 травня.

Читайте такожКоли в Україні дозволять проводити масові заходи: у МОЗ дали роз'яснення

Відео дня

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я, не виконання правил та рекомендацій МОЗ може мати серйозні наслідки.

"По-перше, людям які вирішили бездумно і безпечно попри рекомендації фахівців порушувати карантин... Я просто рекомендую, вам дивитися цифри, особливо той рядок, де кількість захворілих і летальних випадків. Тому що це не жарти і я дуже прошу всіх дотримуватися карантинних обмежень, які рекомендує МОЗ", - каже Степанов.

Щодо санкцій за порушення карантину, то МОЗ обіцяє підняти питання, що "інші відповідні органи реагували та складали протоколи". 

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 18 травня зареєстровано 18 тис. 616 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 535 летальних, 5 тис. 276 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко озвучив перелік показників для пом’якшення карантину: «захворюваність на 100 тис. населення за останні 7 днів; завантаженість ліжкового фонду в тій чи іншій області; кількість тестувань за останні 7 днів і, можливо, буде розглядатись коефіцієнт приросту: динаміка зростання чи стабілізація кількості нових випадків коронавірусної хвороби».

Читайте також: