Водночас Зуб зауважив, що мова поки не йде про посилення карантину у Львові / Фото УНІАН

Для послаблення обмежень у Львові поки небагато підстав, якщо зважати на оприлюднені урядом критерії «адаптивного карантину».

Про це повідомив головний медик міста Володимир Зуб, передає прес-служба Львівської мерії.

Питання зняття окремих обмежень обговорюватимуть сьогодні на засіданні міського штабу, зважаючи на статистику інфікованих COVID-19, рекомендації уряду і досвід інших країн.

Відео дня

Читайте такожКличко назвав дати, коли у Києві запрацює метрополітен та відкриються дитячі садки

«Якщо брати за основу, що у Львова є 750 тисяч, то має бути не більше 90 позитивних результатів, а у нас поки більше 100. За наступними двома критеріями ми проходимо: має бути зайнято не більше 50% ліжкового фонду в медзакладах. В нас якраз 50% зайнято. І має бути зроблено більше 12 ПЛР-тестів на 100 тисяч на тиждень. В нас проводять значно більше тестувань», – пояснив він.

Лікар додав, що наразі незрозуміло, чи відкриють міські садочки. Також він зазначив, що рекомендував би поки утриматися від відкриття спортзалів і басейнів.

Водночас Зуб зауважив, що мова поки не йде про посилення карантину у Львові.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що буде дозволено з 22 травня в тих регіонах, де відбуватиметься послаблення карантину: проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб; спортивні заходи, в яких будуть брати участь понад 50 осіб можливе лише за погодженням з МОЗ з наслідками оцінки епідемічних ризиків; проведення релігійних заходів за умови участі не більше однієї особи на 10 кв. м площі будівлі; діяльність готелів, крім функціонування в готелях ресторанів та спа-зон; регулярне та нерегулярне пасажирське перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському та міжобласному сполученні за умови перевезення пасажирів в межах кількості місць для сидіння.

Також він нагадав, що, починаючи з 25 травня буде дозволене перевезення пасажирів в метро, а також відвідування закладів дошкільної освіти.