Ілюстрація REUTERS

З метою протидії поширенню коронавірусу на території міста Одеси з 22 червня посилять карантинні обмеження.

Таке рішення було оприлюднено у протоколі позачергового засідання комісії ТЕБ і НС виконавчого комітету Одеської міської ради, передає НВ.

У місті з понеділка забороняють роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, проведення масових заходів за участю більш ніж однієї людини на п’ять квадратних метрів та запроваджується низка інших обмежень.

Відео дня

Зокрема, обмежується кількість людей у громадському транспорті - водіям дозволено брати пасажирів лише на сидячі місця. При цьому перевізники мають забезпечити водіїв засобами індивідуального захисту та контролювати, щоб вони користувалися ними. Аби розвантажити транспорт в годину пік, суб'єктам господарювання рекомендували змінити графік роботи.

Одеська міськрада пропонує починати робочий день о 10 ранку чи пізніше підприємцям, які займаються торгівлею, авторемонтом, надають поштові чи кур'єрські послуги, займаються організацією харчування і тимчасовим розміщенням людей, страховою діяльністю, мистецтвом, спортом і розвагами.

Читайте також"Вже нагулялися": у Зеленського відповіли, чи введуть знову жорсткий карантин по всій країні

Крім того, комісія ТЕБ та НС рекомендує орендарям пляжів забезпечити відстань між шезлонгами в 1,5 метра, а рестораторам забезпечити аналогічну відстань між столиками і розміщувати за ними не більш ніж чотири особи.

Поліція зможе проводити рейди в транспорті, на пляжах і місцях торгівлі, щоб перевірити дотримання громадянами карантинних обмежень.

Правоохоронцям також доручили припинити стихійну торгівлю на пляжах і в рекреаційних зонах Одеси.

Влада нагадала одеситам і гостям міста про необхідність носити маски або респіратори в громадських приміщеннях та в міському транспорті, виходити на вулицю з документами, що підтверджують особу, і дотримуватися правил гігієни.

За останніми даними в Одесі зафіксовано 1266 випадків коронавірусу. Загалом в Україні 35 560 інфікованих COVID-19, із них 735 випадків виявлені за останню добу.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України опублікував оновлені правила адаптивного карантину.