Зеленський каже, що українці втомилися від карантинних обмежень / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський констатував, що громадяни України вже стомилися від карантинних обмежень.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

Вказується, що співрозмовники обговорили епідемічну ситуацію та заходи, яких вживають в Україні та Азербайджані для боротьби з поширенням коронавірусу.

Відео дня

Зеленський зазначив, що в Україні низька летальність серед хворих на COVID-19 порівняно з іншими країнами. Водночас він зауважив, що громадяни вже втомилися від карантинних обмежень.

Президенти висловили сподівання на якнайшвидше створення вакцини та домовилися й надалі координувати зусилля двох країн у напрямку протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожУ Держстаті розповіли, як змінилися покупки українців за час карантину

Карантин в Україні

  • Кабмін у березні запровадив загальнонаціональний карантин.
  • З 11 травня запустили послаблення низки обмежувальних заходів щодо роботи бізнесу та життя громадян. Уряд також запровадив п'ятиетапний план з виведення країни зі стану карантину.
  • З 1 серпня в Україні почали працювати нові правила адаптивного карантину. Всі регіони розділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • 26 серпня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня.