У ЗМІ з'явилася інформація, що керівник групи активістів організації "Патріоти – За життя", що була атакована на трасі Київ — Харків 27 серпня, Олег Мартиненко виявився офіцером "Беркуту" часів Януковича. Він як стверджують засоби масової інформації, брав участь у розгоні мирних демонстрантів під час Революції Гідності.

Відео дня

Відповідні фотодокази з’явились у Telegram-каналі "ОпустиВату". У пості Telegram-каналу стверджується, що зараз Мартиненко очолює приватну охоронну фірму "Шторм", яка належить соратникам лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, та нібито займається рекрутингом нових активістів до лав організації Іллі Киви "Патріоти – За життя".

Читайте такожЗеленський прокоментував розстріл автобуса на Харківщині

Крім того, виявилося, що на своїй Facebook-сторінці Мартиненко активно публікує дописи на тему "русского мира" та вітає друзів з днем створення "Беркуту". Та після викриття журналістів, екс-беркутівець видалив зі своїх акаунтів усю інформацію.

Крім Мартиненка, в оточенні Киви був виявлений ще один колишній беркутівець – Олександр Візир, продовжує Telegra-канал "ОпустиВату". Стверджується, що він доєднався до охорони Віктора Медведчука після розформування підрозділу "Беркут" у 2014 році. Саме Візир, як стверджують ЗМІ, став організатором полтавського з’їзду "Патріотів – За Життя", після якого і стався той самий інцидент з автобусом на трасі Київ — Харків 27 серпня.

Нагадаємо, 27 серпня на трасі Київ — Харків сталась сутичка за участю активістів організації "Патріоти — За Життя". Внаслідок сутички декілька соратників Іллі Киви потрапили до лікарні. 16 нападників були затримані та отримали 60 діб СІЗО без права застави.

"Патріоти – За Життя" - організація, що позиціонує себе як бойове крило партії ОПЗЖ. Члени організації оголосили за свою мету "наведення ладу на вулицях заради миру" та боротьбу з "радикалами". Формальний керівник та головний речник організації — народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.