МОЗ рекомендує перенести канікули на 15 жовтня / Фото REUTERS

Влада Києва не буде рекомендувати школам переносити початок канікул на 15 жовтня, як радить Міністерство освіти і науки у зв’язку зі зростаючим рівнем захворюваності на COVID-19 в країні.

Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан у коментарі РБК-Україна.

Читайте такожКанікули і дистанційне навчання: у Міносвіти розповіли, як працюватимуть дитсадки, школи і ВНЗ

Відео дня

За його словами, зараз стоїть завдання пасивно проімунізувати дитяче населення та молодь з метою припинення активності епідеміологічного процесу.

"Це єдиний механізм. Якщо ми будемо дітей зараз відправляти на канікули, це затягне процес епідемії в країні", - заявив він.

Рубан наголосив на необхідності, аби було проімунізовано 60-80% населення.

"Це можна зробити за допомогою зустрічі з даним збудником, що зараз відбувається, або проведення масової вакцинації. Тому це найбільш доцільний захід з метою призупинення агресивності даного збудника", - сказав Рубан.

Також він додав, що Кабінет міністрів рекомендував школам на всій території країни розпочати канікули від 15 жовтня, проте мер Києва Віталій Кличко озвучив, що в столиці канікули розпочнуться з 21 жовтня.

Читайте такожСтуденти навчатимуться дистанційно до 15 листопада – МОН

Канікули у школах: чи переведуть школи на дистанційне навчання через коронавірус

  • 10 жовтня у своєму Telegram-каналі т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні. Своє прохання він пояснив стримуванням поширення коронавірусу.
  • 11 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький за результатами наради у президента заявив, що в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби осінні канікули у школах мають розпочатись раніше. «Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня», - додав Радуцький.
  • 12 жовтня Шкарлет заявив, що сьогодні буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно.