Коли в Україні відновлять роботу басейни і спортзали / фото УНІАН

За умови сприятливої епідеміологічної ситуації приходом літа в Україні планується третій етап пом’якшення карантину. В рамках його послаблення планується, зокрема, дозволити роботу басейнів і спортзалів

Коли відкриють спортзали та басейни

Читайте такожКличко прокоментував величезні черги біля київського зоопарку

Черговий етап послаблення карантину має розпочатися з 1 червня – саме тоді мають намір відкрити не лише спортзали, але й басейни. Це стане можливим, якщо будуть досягнуті певні індикатори епідемічної ситуації.

Відео дня

Як зауважив заступник міністра охорони здоров’я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко, раніше МОЗ не розглядало можливості відкриття басейнів на третьому етапі послаблення карантину, однак нові дані щодо можливості поширення збудника коронавірусу через воду дозволили переглянути таке рішення.

Слід зазначити, що у МОЗ пообіцяли найближчим часом опублікувати на сайті рекомендації щодо протиепідемічних норм, які повинні бути забезпечені у разі, коли власники вирішать відкрити спортзал або басейн.

Раніше УНІАН повідомляв, коли в Україні повноцінно запрацюють кафе та ресторани, а також будуть відновлені пасажирські залізничні перевезення.