Метро не працює з 19 березня / УНІАН

Відновлення роботи метрополітену залежатиме від рішення Кабінету міністрів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

На запитання про те, що метрополітен нібито планує відновити роботу не раніше 31 травня, Кличко відповів: "Столичний метрополітен не давав жодної офіційної інформації про дату відновлення роботи підземки. А новина, яку підхопили і розповсюдили деякі ЗМІ, – фальшивка. Її взяли з Telegram-каналу нібито столичного метро..., але у метрополітену такого каналу немає. І, на жаль, далеко не всі ЗМІ звернулися за офіційним підтвердженням подібної інформації".

Відео дня

Кличко нагадав, що, згідно з постановою уряду, обмежувальні заходи, в тому числі й обмеження роботи метро, продовжені до 11 травня.

Читайте такожВідкриття метро у Києві: на Кабмін подали до суду з вимогою запустити метрополітен

"Після цього, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, будуть ухвалені подальші рішення. Підкреслю, що рішення про закриття метро в Києві, Дніпрі та Харкові ухвалював уряд. І відновлення роботи метрополітену залежатиме відповідно від рішень Кабінету міністрів", - наголосив мер.

Він також повідомив, що поки метрополітен не перевозить пасажирів, там активно ведуться роботи на станціях.

"На станції "Палац спорту" тривають роботи із заміни колій. Раніше це робили тільки вночі і в дуже стислі терміни, а сьогодні є можливість виконувати ці роботи у денні зміни. Спеціалісти метрополітену працюють зараз на всіх станціях: змінюють системи освітлення, перевіряють системи пожежної безпеки, вентиляційного та насосного обладнання, також тривають ремонти ескалаторів. А вже найближчими днями на трьох станціях метрополітену - "Арсенальна", "Сирець" та "Лук'янівська" - розпочнуть встановлення обладнання для пересування людей з інвалідністю", - сказав Кличко.

Читайте такожУ КМДА розповіли, що відбувається в київському метрополітені під час карантину

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 12 березня запроваджено карантин у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції. Зокрема, з 19 березня було припинено роботу метрополітену, а наземний громадський транспорт перевозить громадян окремими маршрутами лише за спеціальними перепустками.

22 квітня Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити карантинні обмеження до 11 травня.

25 квітня в Telegram з’явилась інформація про те, що відновлення роботи метро в Києві планується не раніше 31 травня.

26 квітня у Київському метрополітені заявили, що не давали жодної інформації про дату відновлення роботи.

Прес-служба метрополітену нагадала, що офіційними джерелами інформації є сайт metro.kyiv.ua та сторінки у Facebook і Twitter – kyivmetroalerts (всі новини) і kyivmetroalert (зміни в роботі).

Читайте також: