В музеях дезінфекція та дуже часте провітрювання не може бути, оскільки шкодить артефактам / фото wikipedia.org

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко підкреслила, що в жодному музеї України, якщо він не просто неба, неможливо забезпечити необхідні протиепідемічні заходи.

Про це вона повідомила в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожСтало відомо, коли в Україні можуть відкрити кінотеатри і театри

Відео дня

«Є питання заповідників, музеїв, музеїв просто неба, галерей. В жодному із музеїв, якщо це не музеї просто неба, неможливо забезпечити ті протоколи захисту, які запроваджуються в загальних приміщеннях. Тобто дезінфекція, дуже часте провітрювання не може бути, оскільки шкодить культурним цінностям, артефактам», - заявила вона.

Крім того, вона відзначала проблемність щодо забезпечення засобами захисту під час епідемії COVID-19 бібліотек та центрів творчості. «Є специфічна галузь – бібліотеки, центри творчості, які невеликі за обсягами, де працюють, як правило, люди віком за 60 років, де, будемо відверті, дуже сумні фінансові спроможності та можливості забезпечити елементарні вимоги захисту», - сказала Фоменко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 14 травня зареєстровано 16 тис. 847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 456 летальних, 4 тис. 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 422 нові випадки захворювання.

Читайте також: