Голова МОЗ прокоментував концерт Полякової у Харкові / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розкритикував харківську владу за концерт, проведений у місті 3 жовтня попри складну епідемічну ситуацію в області.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожУ Харкові попри карантин відгуляли концерт Олі Полякової: поліція відкрила провадження (фото, відео)

Відео дня

"Концерт у Харкові 3 жовтня. Харків, який зараз постійно перебуває в антирейтингу і практично щодня встановлює антирекорди, — дуже важливо було для місцевої влади провести цей концерт. Ну, звичайно, у нас же вибори — це ж головне. Не здоров'я і життя громадян, а вибори. Тому обов'язково треба було провести концерт 3 жовтня, зібрати тисячі людей. Щоб потім подивитися, яка кількість захворівших буде уже через тиждень, 10 днів — чи збільшиться вона, чи не збільшиться. Це така логіка у місцевої влади, мені просто цікаво?

У тому числі для таких наших діячів, які, попри небезпеку, на яку вони наражають людей, ще раз хочу повідомити, що в нас кількість людей, які госпіталізуються щодня, збільшується. Вже на сьогоднішній ранок кількість людей, які перебувають у лікарнях, складає 16 745 осіб. На середину липня ця кількість була 3,5 тисячі. Майже в 5 разів збільшилася кількість людей, які одночасно перебувають у лікарнях", - наголосив міністр.

Концерт Олі Полякової у Харкові: що відомо

  • 3 жовтня у Новобаварському районі Харкова місцева адміністрація влаштувала концерт української співачки Ольги Полякової. За даними поліції, на нього зібралося близько двох тисяч людей. Масовий захід слідчі розслідують за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням".
  • За інформацією поліції, про неприпустимість масових заходів під час карантину правоохоронці попередили адміністрацію Новобаварського району за два дні до концерту, 1 жовтня, коли отримали відомості про запланований концерт. На фотографіях із заходу видно, що охочим роздавали захисні маски.
  • Концерт Полякової анонсувався як святковий виступ, присвячений Дню працівників освіти. Глава Адміністрації Новобаварського району і депутатка міськради, членкиня фракції Опозиційний блок "Довіряй Ділам" Тетяна Цибульник на місцевих виборах 2020 року разом із донькою балотується кандидаткою до Харківської міської ради від "Блоку Кернеса — Успішний Харків".
  • На Харківщині 5 жовтня виявили 446 нових випадків COVID-19 за добу.
  • Раніше Максим Степанов критикував місцеву владу Одеси, Запоріжжя, Дніпра за проведення днів міста чи інших свят із концертами, які збирали багато людей попри пандемію коронавірусної хвороби. У тих містах згодом справді зростала кількість хворих на COVID-19.