Ілюстрація REUTERS

У відділеннях комунальних медичних закладів Києва, де лікують хворих на COVID-19, медичних працівників вистачає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко сказав під час онлайн-брифінгу.

За його словами, ліки і засоби індивідуального захисту теж є в достатній кількості.

Відео дня

Читайте такожГоловні новини України за 10 липня: захворюваність на COVID-19 та подальше пом’якшення карантину

«Серед тих, хто захворів у Києві, багато лікарів. Чимало медичних працівників вже одужали і повернулися до своєї роботи. Сьогодні у відділеннях комунальних медзакладів, де лікують хворих на COVID-19, працюють 200 лікарів, з них 66 інфекціоністів. Цієї кількості професійних співробітників на сьогодні цілком вистачає. Це я говорю саме про лікарів. А ще є і медсестри, молодший медичний персонал», - зауважив Кличко.

За його інформацією, починаючи з березня місто за кошти резервного фонду столиці закупило ліків і тестів на 106 млн грн, медичного обладнання - на 57 млн грн.

Також, минулого місяця закладам охорони здоров’я першої хвилі прийому хворих додатково розподілили 65 млн грн. на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків та тестів на COVID-19.

«Сьогодні всі відділення і заклади, де лікують хворих на коронавірус, мають запас необхідних ліків та засобів індивідуального захисту - мінімум на місяць. За потреби місто буде купувати все необхідне для боротьби з пандемією», - підкреслив мер.

Як повідомляв УНІАН, кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу виявили захворювання на коронавірус, збільшилась ще на 118 людей. Четверо з них - медики.