facebook.com/denisovaombudsman

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією – з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах.

Про це у Facebook повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

Читайте такожУ Києві подали до суду на Китай та українську владу через поширення коронавірусу

Відео дня

За її словами, суттєве погіршення здоров’я в українця сталось після етапування з Брянського СІЗО до Москви. Після чого його відправили на 14-денний карантин, бо лікарі стверджували, що в’язень контактував з інфікованою особою.

Денісова наголосила, що адміністрація ізолятора досі не забезпечила його належною медичною допомогою — не зроблено жодного аналізу. Крім того, не забезпечено засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

«Керівництво пенітенціарної установи країни-окупанта свідомо порушує права громадянина України, передбачені пунктом 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН і статтею 17 Федерального Закону № 103-ФЗ «Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів», – заявила Денісова.

Українська омбудсмен вже звернулася щодо цього питання до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою негайно забезпечити політв’язня необхідними засобами захисту і дотримуватися рекомендацій ВООЗ.

Як повідомляв УНІАН, Росія вийшла на другу позицію за кількістю хворих на коронавірус у світі. Нині РФ випереджають тільки США.