Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до міністра охорони здоров'я Максима Степанова з проханням організувати селекторну нараду з мерами міст для обговорення питань, пов'язаних з поділом регіонів на карантині зони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«Надзвичайно важливо сьогодні комунікувати з керівниками районів, міст обласного значення. Дуже важливо, що поділ на кольори, який запровадило МОЗ, має дуже чіткі параметри», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ Міносвіти запропонували новий формат свята "Першого дзвоника" у школах

Глава уряду наголосив, що суб'єктивний людський фактор у процедурі внесення міст у відповідні зони карантину виключений. «Математична модель рахує відносні прирости, кількість хворих та спроможність медичної системи витримувати ці навантаження. Звичайно, наша мета - це зелений рівень на всій території України...», - сказав він.

«Попрошу МОЗ продовжувати роз'яснення, яким чином працює оновлений карантин, яка ситуація в районах. Тут потрібно не лише пояснення, а і нормальний діалог. Саме тому я попрошу міністра охорони здоров'я, міністра регіонального розвитку, міністра КМУ організувати селекторну нараду з мерами міст, де ми зможемо обговорити й зняти всі проблемні питання», - додав Шмигаль.

Нові правила адаптивного карантину в Україні набрали чинності з 3 серпня. Згідно з рішенням уряду, міста і райони розподілили на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації: рівня поширення коронавірусу. Проте не всі міста погодилися з затвердженим у перший тиждень нововведень мапою областей.

Ігнорувати рішення вирішили, зокрема, Луцьк і Львів. У Тернополі, що ввійшов до «червоної зони», міська влада також відмовилась посилювати карантин. Влада на місцях звинувачує центральне керівництво у незрозумілих критеріях поділу і неврахуванню актуальних показників поширення коронавірусної інфекції в окремих областях.