До переліку "червоної" зони увійшли 35 країн \ фото REUTERS

У Міністерстві охорони здоров’я оновили перелік країн «червоної» та «зеленої» зон за показниками поширення COVID-19.

Читайте такожКиїв залишиться в "помаранчевій" зоні до весни - Держспоживслужба

Детальний список опублікований сьогодні на сайті МОЗ. У ньому подано дані про кількість активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення в кожній країні станом на 25 вересня.

Відео дня

Які країни увійшли до "червоної" зони

До переліку країн «червоної» зони, зокрема, увійшли Ізраїль, Бахрейн, Чорногорія, Аргентина, Коста-Рика, Андорра, Іспанія, Перу, Багамські острови, Чеська Республіка, Кувейт, Панама, Франція, Бразилія, Мальдіви, Колумбія, Молдова, Сполучені Штати Америки, Люксембург, Кабо-Верде, Ірак, Парагвай, Оман, Ліван, Лівія, Мальта, Бельгія, Нідерланди, Чилі, Об'єднані Арабські Емірати, Катар, Угорщина, Боснія і Герцеговина, Монако, Тринідад і Тобаго та ін.

В Україні станом на 25 вересня показник активних хворих на коронавірусну хворобу становить 109,5 осіб на 100 тис. населення.

На підставі чого країну вносять до "червоного" списку

До "червоного списку" України входять держави, де кількість нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. Або ж, якщо у країнах приріст кількості інфікованих протягом останніх 14 днів був більшим за аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Усі прибулі до України з "червоної зони" зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування.